KOMBİNASYONLAR
KAMPANYALAR
Kilo Verdiren Yiyecekler

Kilo Verdiren Yiyecekler

Bu sayfaya geldiğinize göre hedefiniz kilo vermek ve bulda beslenme programınıza ekleyeceğiniz yiyecekleri öğrenmek. Ancak peşin peşin uyaralım; sizi 1 haftada 5 kilo verdiren yiyecekler listesi karşılamayacak. Kalori açığı verdiğiniz takdirde, yani aldığınızdan daha fazla kalori yaktığınız durumlarda, kilo vermenize yardımcı besinler listesi hazırladık. Çünkü genel kanının aksine, tek başına kilo verdiren yiyecek diye bir şey yoktur. İşte genel beslenme planınıza eklemeniz gereken yiyecekler:  

Kilo verdiren yiyecekler #1: Kereviz

Kerevizi yerken harcadığınız kalori, yiyip de aldığınız kaloriden fazladır” denir. Kerevizin pek sevilen bir sebze olduğu söylenemez belki ama fazla kalori almadan karnınızı doyuracağınız da bir gerçek. Potasyum ve sodyum kombinasyonu olarak görülen bu sebze, vücudunuzdaki sıvıların dengesini sağlamanın yanı sıra yiyeceklerin daha hızlı hareket etmesine imkan veriyor. Her ne kadar hakkında “yemeyiz” diyerek türküler ve tezahüratlar yazılsa da kerevizi kesinlikle yemeliyiz. Özellikle limonlu ve sarmısaklısı da pek güzel oluyor. O kadar da hakkını yemeyelim, canım… 

Kilo verdiren yiyecekler #2: Ton balığı

Her ne kadar kutuyu açınca bir yığın yağla karşılaşıyor olsak da aslında ton balığı çok yağlı bir yiyecek sayılmaz. Düşük yağ oranına sahip bu protein deposu, B6 ve B12 vitaminleri açısından oldukça zengin bir yiyecek. Aynı zamanda sindirimin kolaylaşması ve stresin azalmasına da yardımcı olduğunu unutmayalım. Stresin insanların kendilerini yemeğe verip kilo almalarında en önemli etkenlerden biri olduğunu da atlamaya gerek yok tabii. 

Kilo verdiren yiyecekler #4: Fasülye

Fasülye fazla lifli içeriğe sahiptir ki, bu da kolesistokinin olarak bilinen bir sindirim hormonunun salınımını artırır. Bu hormon, doğal iştah azaltıcı özelliğine de sahiptir.

Kilo verdiren yiyecekler #5: Greyfurt

Amerikalılar tarafından yapılan bir araştırmaya göre her yemekte yarım greyfurt yiyen kişiler 12 haftalık bir süre içerisinde en az 1,6 kg verdiler. Greyfurtun içindeki maddeler, kilo verme sürecine katkıda bulunur. Büyük bir C vitamini deposu olduğunu da akıldan çıkarmamak lazım tabii. Acı olmasına acı bir meyve, orası doğru. Fakat üzerine şeker dökerek yiyebilirsiniz. Öyle daha güzel olur. 

Kilo verdiren yiyecekler #6: Ciğer

B5 vitamini vücudunuzda eksikse, yağ yakma kapasiteniz düşük, vücudunuzun enerji üretimi de az demektir. B5 açısından zengin olan ciğer bu gibi sorunlar için bire bir. Tadının iyi mi kötü mü olduğu tartışılır ama birçok insanın ismini bile duyunca kaçtığı bir besin maddesidir ciğer. Fakat faydalarından dolayı ciğere burun kıvırmak yerine babayiğitliğinizi ortaya koyun ve tabağınızı silip süpürün. Bu noktada daha da lezzetli olan ciğer şiş de imdadınıza koşabilir.

Kilo verdiren yiyecekler #7: Tarçın

Bir tutam tarçın, insülinin kontrol edilmesinde etkili. Kahvenin, muhallebinin hatta çayın üzerine bir miktar serpiştirin ve yemek sonrası ağırlaşmalardan kurtulun. Müthiş aromatik kokusu da cabası.

Kilo verdiren yiyecekler #8: Sarımsak

Kendinizi bir türlü veremediğiniz kilolar tarafından esir alınmış gibi hissetmeniz doğal. O kadar fazla kilonun yükünü çekmek kolay değil tabii. Sırtınıza 10 kiloluk çanta alıp bunu uzun süre taşımak ne kadar rahatsız ediciyse, fazla kilolar da o kadar rahatsız edicidir. O zaman karaciğerinizi zehirli maddelerden bir güzel arındırmanızın size yardımı olabilir.  ‘Arıtma tesisi’, ‘vücudun kimya fabrikası’ gibi isimlerle anılan karaciğeri  metiyonin, glütayson ve selenyum açısından zengin olan sarmısaktan mahrum etmemek gerek.

Kilo verdiren yiyecekler #9: Fıstık

Purdue Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmaya göre normal kiloda olan kişiler 500 kalori değerinde yer fıstığı tükettiklerinde bir sonraki yemekte çok daha az yiyorlar. Yeter ki üstü tuz kaplı olmasın.

Kilo verdiren yiyecekler #10: Sardalya

Q10 olarak bilinen koenzim açısından zengin olan sardalya enerji verir. Ayrıca son zamanlarda yapılan bir çalışmaya göre Q10 seviyesi yüksek tutulan diyetlerde kilo verme başarısı iki kat daha fazla oluyor. Özetle, sardalya boyundan büyük sonuçlar veren bir balık.

Kilo verdiren yiyecekler #11: Keten Tohumu Yağı

Yemeklere keten tohumu yağı eklemek tokluk hissini artırıyor. İçindeki temel yağlar, midenizin yiyecekleri daha uzun süreli tutmasını sağlıyor. Böylece yatmadan önce mideniz kazınmamış oluyor. Fakat keten tohumu ürünleri kullanırken biraz temkinli olmakta yarar var.

Kilo verdiren yiyecekler #12: Somon

Somon balığı Omega-3 yağları açısından oldukça zengindir. Bu yağlar da beynin verdiği açlık sinyallerini azaltır. Omega-3 yağları açısından zengin bir yemek yerseniz, daha geç acıkırsınız.

Kilo verdiren yiyecekler #13: Sirke

İsveçliler tarafından yapılan bir araştırmaya göre sirkede bulunan asetik asit yemeklerin mideden ince bağırsağa geçişini yavaşlatıyor. Böylece daha uzun süre tok kalabiliyorsunuz.

Kilo verdiren yiyecekler #14: Çorba

Japonlar neden bu kadar zayıflar hiç düşündünüz mü? Birçok nedeni var tabii ki ama o nedenlerden biri de yemeklerden önce çorba içmelerinde gizli. Yapılan bir araştırmaya göre yemekten önce çorba içen kişilerin tükettikleri kalori miktarında %20 civarında bir düşüş gerçekleşiyor. Özellikle soğuk kış günlerinin vazgeçilmezi olan çorba limonluyken çok daha sağlıklı. Onu da es geçmemenizde fayda var.

Kilo verdiren yiyecekler #15: Yoğurt

Stanford Üniversitesi’nde son zamanlarda yapılan bir araştırmaya göre yoğurdun içerisinde bulunan probiyotikler kilo vermede etkili olabiliyor. Buradan hareketle yoğurdun sarmısaklısını yemenin duble etki yaratacağı söylenebilir. Nasıl saklayacağınıza siz karar verin artık. Hatta en iyisi hiç saklamadan tüketin.

Kilo verdiren yiyecekler #16: Karpuz

Sulu olmasının yanında kalori açısından da düşük değerlere sahip bir meyve. Karpuz, sitrullin adı verilen amino asit açısından da zengin bir meyve. Bu asit, insulin hassasiyetini azaltan, dolayısıyla da daha az yağ birikimi yapılmasını sağlayan bir başka amino asite dönüşüyor. Dolayısıyla yer yemez tokluk hissi uyandırıyor. İçinde bulunan asit bileşimleri insülin duyarlılığını artırarak yağ birikimini azaltıyor.

Kilo verdiren yiyecekler #17: Antep Fıstığı

Laf tuzlu, lezzetli abur cuburlara gelince bazen kıtlıktan çıkmış misali saldırabildiğimizi itiraf edelim. Bu nedenle yemek aralarında atıştıracağınız çeşitli maddelerle kaplanmış yiyecekler yerine şam fıstığı gibi doğal olanları seçin. Şam fıstığını yemek zahmetli olabilir ama işin asıl önemli noktası burada yatıyor zaten. Kabuklarıyla uğraşmak sizi yavaşlatır, böylelikle de daha az yersiniz.

Kilo verdiren yiyecekler #18: Yulaf

Güne yulaf lapasıyla başlayabilirsiniz. Yulafta bulunan çözülebilir lifler sadece tokluk hissi vermekle kalmaz, açlık hissini de geciktirir. Hazırlaması sadece 5 dakikanızı alır. Ben o kadar bile uğraşamam diyorsanız atın mikrodalga fırına. Tadı o zaman da iyi olan nadir besinlerdendir.

Kilo verdiren yiyecekler #19: Kahve

Kafein almanın en dolambaçsız yolu kahveye giden yoldur. Bir bardak kahvede 130 mg kadar kafein bulunur ki bu da yağları çözer. Üstüne bir de egzersiz eklediniz mi sonuç çok daha şahane olur. Ancak kahvenizi spordan önce yudumlayın ki her şey tıkır tıkır işlesin.

Kilo verdiren yiyecekler #20: Buğday Kepeği

B3 vitamini açısından zengindir. Kan şekerinin dengelenmesi ve yağ birikiminin en az düzeye indirilmesinde etkilidir. İçine şeker katıp çerez niyetine yiyebilirsiniz.

Kilo verdiren yiyecekler #21: Yumurta

Hem protein kaynağı, hem kas geliştirmeye yardımcı, hem de açlık hissini geciktiren besin maddelerinden biridir. Ayrıca yumurtada B12 vitamini de var. Demek ki ‘Sepet sepet yumurta sakın beni unutma’ şeklindeki manide varmış bir keramet.

Kilo verdiren yiyecekler #22: Kırmızıbiber

Japonlar tarafından yapılan bir araştırmaya göre kahvaltıda yediklerinin üstüne azcık kırmızıbiber serpen kişiler, öğlen yemeklerinde normalde yediklerinden daha az yemek yiyor. Sebebi açlığı erteleyen kapsaisin maddesi. Yani acı iştah açar düşüncesinin aksine kırmızı biber zayıflatıcı bir etki gösteriyor.

Kilo verdiren yiyecekler #23: Su

Hayat kaynağı olan su, kilo vermede de en büyük kaynaklardan biri. Diyelim acıktınız ve daha yemek yemenize birkaç saat var. Biraz su için. Açlığınızı bastırdığını göreceksiniz.

Kilo verdiren yiyecekler #24: Yeşil Çay

Yeşil çayın içinde metabolizmayı ve yağ yakımını hızlandıran kateşin isimli antioksidan var. Dolayısıyla içmesi faydalı. Fakat fazla abartmamakta yarar var.

Kilo verdiren yiyecekler #25: Kabak Çekirdeği

Kabak çekirdeği çinko açısından oldukça zengin bir yiyecek. Çinko ise iştah kontrolünde oldukça önemli bir mineral. Ara sıra birkaç avuç kabak çekirdeği yiyin.

Kilo verdiren yiyecekler #26: Patlamış Mısır

Cipsin ve diğer atıştırmalık şeylerin yerine bir kâse ev yapımı patlamış mısır yiyiverin. Patlamış mısırın 25 gramında bulunan 100 kilokalori, 25 tane üzüm veya orta boy bir muza eşdeğer bir oran sunuyor.

Kilo verdiren yiyecekler #27: Çikolata

Çikolata dediysek, öyle hepsini abartacak derecede de yemeyin. Daha makul miktarlarda çikolata yiyin ve işin daha çok karanlık kısmına girin. Yani bitter olanlarını tercih edin. Çünkü bitter çikolatada kakao oranı daha fazla ve içinde metabolizmayı hızlandıran bol bol kateşin maddesi bulunuyor.

%100 güvenilir
Etiket bilgilerinin %100 doğru olduğunu
taahhüt ederiz.
En yüksek kalite
Ham maddelerimizi Avrupa’daki en büyük sporcu besinleri üreticilerinden temin ediyoruz.
Üretim
Üretim kalitesini garanti edebilmek için ürünlerimizi fason olarak değil kendi tesislerimizde üretiyoruz.
Ürün desteği
Aldığın ürünler ile ilgili bize kolayca ulaşabilir ve merak ettiklerinizi uzman ekibimize sorabilirsiniz.