KOMBİNASYONLAR
KAMPANYALAR
Protein Tozu Bilinmesi Gerekenler - Sık Sorulanlar

Protein Tozu Bilinmesi Gerekenler - Sık Sorulanlar

Dünyada en çok kullanılan supplementlerin başında gelen protein tozu, her seviyeden sporcunun günlük protein ihtiyacını karşılamakta anahtar besin takviyelerinden biri olarak gösteriliyor.

Uzun süredir üzerinde pek çok bilimsel araştırma yapılan protein tozu, bugün pazardaki en popüler supplementlerden biri. Günlük protein ihtiyacınızı karşılamak, kas gelişiminizi desteklemek adına kullanabileceğiniz bu supplement hakkında merak edilen her sorunun cevabını bu yazımızda listeledik.

Protein Tozu Nedir?

Protein tozu, günlük olarak ihtiyaç duyduğunuz proteini karşılamanız adına üretilen, genellikle spor yapan kişiler tarafından kullanılan bir supplement olarak bilinmektedir.

Protein tozu, düşük kaloride yüksek protein sunması nedeniyle sıkça tercih edilmektedir. Özellikle kalori dengesini korurken kas gelişimi sağlamak isteyen sporcular, günlük ihtiyaç duydukları proteinin büyük kısmını protein tozu aracılığıyla karşılamaktadır.

Protein Tozu Nasıl Üretilir?

Protein tozunun üretimi pek çok farklı yöntemle gerçekleştirilebilmektedir. En yaygın kullanılan whey protein, peynir altı suyu tozunun özel işlemlerden geçmesi ile üretilmektedir. Bunun dışında, süt, yoğurt, yumurta gibi farklı hayvansal ürünler, çeşitli bitkiler kullanılarak da protein tozu üretilebilmektedir.

Protein tozunun birden fazla tipi bulunmaktadır. Kullanım amacına bağlı olarak üretim hammaddesi değişmektedir. Hayvansal gıdalardan üretilen protein tozları dışında, vegan sporcular için özel olarak üretilen ve protein içeriğini bezelye gibi sebzelerden elde eden supplement seçenekleri de bulunmaktadır.

Protein Tozu Nasıl Kullanılır?

Protein tozunun kullanımı, supplement türüne bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. Whey protein, genellikle antrenman sonrasında kasların ihtiyaç duyduğu ek proteini sağlamak adına kullanılmaktadır.

Bunun dışında, kazein gibi diğer protein tozu türlerinin sindirimi farklı olduğu için gece yatmadan önce kullanılması tavsiye edilmektedir. Protein tozunun üzerinde yazan bilgilere ve servis önerilerine göre doğru şekilde kullanım sağlayabilirsiniz.

Protein tozu için ölçüyü ayarlarken günlük beslenmenize ve gıda yoluyla aldığınız protein oranına da dikkat etmeniz önerilmekte. Yüksek miktarda protein aldığınız günlerde protein tozu servis miktarını azaltabilirsiniz.

Protein Tozu Nasıl Hazırlanır?

Protein tozunun hazırlanışı oldukça kolaydır. Genellikle shake olarak tüketilen bu supplement, su veya süt ile karıştırılarak hazırlanabilmektedir.

Bunun dışında, damak tadınıza bağlı olarak yoğurt veya farklı gıdalarla birlikte de tüketebilirsiniz. Çikolata, çilek ve benzeri farklı aromalara sahip olan protein tozları sayesinde supplementinizi kolayca tüketebilir ve ihtiyaç duyduğunuz ekstra proteini alabilirsiniz.

Protein Tozu Ne İşe Yarar?

Protein tozunun birden fazla kullanım amacı bulunmaktadır;

  • Vücudun ihtiyaç duyduğu proteini sağlamak: Özellikle ağır spor yapan sporcular, vücutlarının ihtiyaç duyduğu proteini besin yoluyla almakta zorlanabilir. Bu gibi durumlarda, protein tozu kullanarak gerekli olan proteini hızlı şekilde elde edebilirsiniz.
  • Kas yapımına katkı sağlamak: Farklı protein tozları, çeşitli yöntemler ile vücudunuzun kas geliştirmesine destek olmaktadır. Örneğin, kazein proteini gece boyu kaslarınızı besleyerek gelişimine katkı sağlamaktadır.

Bunun dışında, kalori dengesini sağlamak da dahil olmak üzere pek çok farklı amaçla protein tozu kullanılabilmektedir.

Protein Tozu Ne Zaman İçilir?

Protein tozu, kullanılan supplement türüne göre farklı zamanlarda içilebilir. Örneğin, en yaygın olan whey protein tozları, antrenman sonrasında anabolik pencere adı verilen ilk bir saatlik süreçte içilmelidir.

Bunun dışında, kazein gibi geç sindirilen protein tozlarının yatmadan önce tüketilmesi önerilmektedir.

Protein Tozu Kilo Aldırır Mı?

Protein tozu, oldukça düşük kalori içermesi nedeniyle tek başına herhangi bir kilo aldırma özelliğine sahip değildir.

Bunun aksine, doğru diyet ve egzersizle desteklenen protein tozu kullanımının kilo verme konusunda yardımcı olduğu da bilinmektedir.

Protein Tozu Saç Döker Mi?

Kaliteli ve doğru formülize edilmiş protein tozlarının herhangi bir yan etkisi yoktur. Protein tozunun saç dökülmesine yol açtığına dair görüşler yalnızca şehir efsanesinden ibarettir. Bu supplement dengeli kullanıldığı takdirde herhangi bir saç dökülmesine yol açmamaktadır.

Protein Tozu Zararlı Mı?

Bugün dünya üzerinde en çok kullanılan supplementlerin başında gelen protein tozu, pek çok bilimsel araştırmaya da konu olmuştur. Araştırmalardan elde edilen sonuçlara göre, protein tozu tüketiminin uzun ve kısa vadede herhangi bir zararı bulunmamaktadır.

Kaliteli markalardan alacağınız protein tozu supplementleri ile güvenli bir şekilde protein alımınızı artırabilir, kas gelişiminize fayda sağlayabilirsiniz. Yüksek kalite standartları ile üretilen Mysupplement protein tozu seçeneklerini güvenle kullanabilirsiniz.

Mysupplement Whey Protein

Mysupplement Whey Protein Çikolata 1728g

1.500,00 TL

DETAYLI İNCELE
Mysupplement Mass Gainer

Mysupplement Mass Gainer Çikolata 5000g

1.390,00 TL

DETAYLI İNCELE
%100 güvenilir
Etiket bilgilerinin %100 doğru olduğunu
taahhüt ederiz.
En yüksek kalite
Ham maddelerimizi Avrupa’daki en büyük sporcu besinleri üreticilerinden temin ediyoruz.
Üretim
Üretim kalitesini garanti edebilmek için ürünlerimizi fason olarak değil kendi tesislerimizde üretiyoruz.
Ürün desteği
Aldığın ürünler ile ilgili bize kolayca ulaşabilir ve merak ettiklerinizi uzman ekibimize sorabilirsiniz.