KOMBİNASYONLAR
KAMPANYALAR
Psikolojik Stresi Yenmenin Yolları

Psikolojik Stresi Yenmenin Yolları

Stanford Üniversitesi Nöroloji Uzmanı Prof. Robert Sapolsky psikolojik stresi yenmenin yolları konusunda 3 uzman tavsiyesi paylaşıyor:

Dizginleri elinize alın
Kontrol hissiyatı hayatınızdaki pek çok stres faktörünü elimine etmenizi sağlar. “Bir gönüllüyü kendisinin kontrol edemediği rastgele gürültülere maruz bırakırsanız, stres seviyesi yükselir. Ancak eğer aynı gönüllünün eline bir düğme verip, bu düğmeye bastığında mevcut gürültüyü azaltabileceğini söylerseniz, aynı miktarda gürültü çok daha az stres tepkisine yol açacaktır” diyor Prof. Sapolsky. Hayatınızı biraz olsun organize ederek dümenin elinizde olduğunu hissedebilir ve stresinizi azaltabilirsiniz.

Plan yapın
“İnsanlar hayatlarındaki bazı şeylerin geliştiğini düşündüklerinde stresle daha kolay baş ederler” diyor Sapolsky. Bu yüzden her zaman, hayatınızda daha iyiye doğru gitmesi için çalıştığınız bir şeyler olsun. Daha fit bir vücuda kavuşmak, iş yerinde terfi etmek, üyesi olduğunuz gönüllü organizasyonun gelişmesini sağlamak ya da yeni bir yabancı dil öğrenmek… Planınız herhangi bir şey olabilir, yeter ki, geleceğe dair bir umudunuz olsun. Geleceğe ilişkin umut taşımak stresi daha iyi yönetmenizi sağlar.

Bir huzur anı yaratın
Fransız filozof Simone Weil’in dediği gibi “Dikkatinizi dağıtmadan zihninizi tek bir şey üzerinde yoğunlaştırdığınız her durum meditasyon yerine geçer.” Her gün belirlediğiniz bir zaman dilimi içerisinde zihninizi boşaltarak tamamen tek bir şey üzerine odaklanmaya özen gösterin. Bu süre zarfında ister golf oynayın, ister köpeğinizi gezdirin, ister kitap okuyun, isterseniz müzik dinleyin, tercih size kalmış. Bu şekilde, ibadet eden Budistlerin sükûnetine de kavuşabilirsiniz.

%100 güvenilir
Etiket bilgilerinin %100 doğru olduğunu
taahhüt ederiz.
En yüksek kalite
Ham maddelerimizi Avrupa’daki en büyük sporcu besinleri üreticilerinden temin ediyoruz.
Üretim
Üretim kalitesini garanti edebilmek için ürünlerimizi fason olarak değil kendi tesislerimizde üretiyoruz.
Ürün desteği
Aldığın ürünler ile ilgili bize kolayca ulaşabilir ve merak ettiklerinizi uzman ekibimize sorabilirsiniz.